Welke programma’s bieden wij aan

Fawaka Ondernemersschool ontwikkelt programma’s over duurzaam ondernemen voor kinderen. Ondernemen leert kinderen allerlei waardevolle lessen en competenties. Het geeft hen meer zelfvertrouwen, creativiteit, ambitie, samenwerking, en leert hen omgaan met tegenslagen. Duurzaamheid gaat over hoe je omgaat met mensen en de omgeving, hier in Nederland en erbuiten.

We willen de kinderen laten zien dat hun handelen impact heeft en dat ze bewuste keuzes kunnen maken. We willen een generatie van zelfstandige bewuste wereldburgers die niet alleen praten over problemen, maar ook er iets aan proberen te doen. Door hen al op jonge leeftijd op een positieve manier in contact te brengen met deze dingen hopen we een verschil te maken, voor henzelf en hun omgeving.

Al onze programma’s hebben als basis ondernemen, duurzaamheid en een voor kinderen herkenbaar product of thema. We hebben momenteel programma’s over Chocolade, Mode en Robotica en werken aan de ontwikkeling van programma’s over o.a. Gezondheid & Voeding, Afval, Bankieren, Sociaal Ondernemen en duurzaam ondernemen binnen de Kunstsector.

We hebben twee types programma’s: naschoolse programma’s en vakantiescholen. De naschoolse programma’s bestaan uit een reeks van 10-15 lessen. De vakantiescholen bestaan uit 5 dagen achter elkaar.