Business Coach voor Futureproof

Wij zoeken begin oktober businesscoaches voor Futureproof programma’s op het voortgezet onderwijs in Nijmegen, Amsterdam en Nieuw-Vennep

Over Futureproof

Futureproof is een nieuw ambitieus programma waarmee we sociaal ondernemerschap voor alle Nederlandse jongeren (14-27) toegankelijk willen maken en hen aanzetten tot actie met maatschappelijke impact. Dit alles terwijl zij zichzelf ontwikkelen en hun toekomstperspectief vergroten. In totaal willen we ruim 900 jongeren door middel van sociaal ondernemerschap inspireren en activeren. Meer weten? Check de Home Pagina van Futureproof.

JIJ

1. Hebt ervaring in het opzetten en/of begeleiden van een (sociale) onderneming.
  2. Je bent een aanpakker.
  3. Je bent flexibel ingesteld.
  4. Je komt in actie wanneer nodig.
  5. Je werkt efficiënt.
  6. Je kan goed prioriteiten stellen.
  7. Je bent van nature optimistisch.
  8. Kwaliteit vind je enorm belangrijk.
  9. Je bezit sterke communicatieve vaardigheden, zowel on- als offline.
  10. Je kan goed luisteren en inleven in jongeren met verschillende achtergronden en niveaus, in de leeftijd van 14-18 jaar.
  11. Bij voorkeur heb je al enige ervaring in businesscoaching en kennis van de Design Thinking Methode.

Over de rol

De leerlingen krijgen wekelijks les over het opzetten van een fictieve sociale onderneming aan de hand van de Design Thinking Methode. Als business coach kom jij op drie momenten in het programma langs om de jongeren te begeleiden bij het ontwerpen, plannen en uittesten van nieuwe producten of diensten. Daarnaast hebben de jongeren de gelegenheid om vragen te stellen via e-mail.

1. Als coach begeleid je een groep van ongeveer 5 leerlingen, zowel fysiek als digitaal.
  2. Er zijn drie contactmomenten in het programma. Tijdens de contactmomenten zijn ook de docenten van het programma en andere business coaches aanwezig
  3. Totale tijdsinvestering is 8 uur exclusief reistijd over een periode van 4 weken.
  4. Je kan meedoen aan een programma in Nijmegen, Amsterdam of Nieuw-Vennep.
  5. Het is ook mogelijk om aan meerdere programma’s tegelijkertijd mee te doen. Later in het jaar volgen er meer programma’s in andere plaatsen.

Wat bieden wij?

1. Jij gaat deel uitmaken van een vernieuwende en pionierende beweging en gemotiveerd team om sociaal ondernemerschap in Nederland te versterken.
  2. Een rol die toegang biedt tot een interessant netwerk van jonge professionals, sociaal ondernemers, trainers en partnerorganisaties.
  3. Een ZZP overeenkomst voor in totaal 8 uur. Vergoeding is €50,- excl. BTW per uur.
  4. Kans om echt impact te maken.

Proces

Herken jij jezelf in dit profiel en word je enthousiast? Stuur dan een korte motivatie met toelichting waarom jij geschikt bent en CV naar sollicitatie@fawakaondernemersschool.nl. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Dieuwertje Reinders of Hugo Ruiter (06-49218209).

1. Deadline om te reageren voor Nijmegen: 25 september.
    2. Sessies in Nijmegen zijn op 6 oktober, 27 oktober en 10 november.
    3. Deadline om te reageren voor overige programma’s: 9 oktober.
    4. Sessies in Amsterdam/Nieuw-Vennep starten circa eind oktober/begin november.