ImpactZomer020

Information in EnglishTürkçe bilgiمعلومات باللغة العربية
Deadline voor inschrijven is 27 juli!

Van 9 tot 20 augustus 2021 organiseert Fawaka Ondernemersschool ImpactZomer020! Een zomerprogramma voor middelbare scholieren uit Amsterdam en Diemen. Het programma draait om persoonlijke ontwikkeling, ideeën opdoen voor een mogelijk carrièrepad en kennismaken met ondernemen. Ken of ben jij iemand voor wie dit echt iets is? Lees hieronder meer informatie over logistiek, de programma’s per klas en hoe aanmelden werkt.

🌱Verschillende locaties in Amsterdam
🌱Week 1: Maandag 9 t/m 13 augustus
🌱Week 2: Maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus
🌱Je kan kiezen of je één of twee weken meedoet
🌱Van 09.30 tot 15.30 uur
🌱Gezonde vegetarische lunch wordt verzorgd
🌱Naast het vaste programma kan er vrij gekozen worden uit sportieve en culturele activiteiten als dans, tekenen, spoken word en nog veel meer
🌱Voor elk programma wordt er één excursie georganiseerd. Waar naartoe blijft nog even een verrassing
🌱 Kosten: gratis, maar de leerling dient wel iedere dag aanwezig te zijn

Programma voor leerlingen uit klas 1 t/m 3

Dingen bouwen, mooie kleding of lekker eten? Of is muziek maken helemaal hot en trending in jouw omgeving? Dan vind je ImpactZomer020 interessant! Samen zetten deelnemers een denkbeeldig bedrijf op en maken daar een product voor dat aansluit op één van de thema’s waaruit ze mogen kiezen. Na dit zomerprogramma weet iedereen die meedoet nog beter wat die leuk en belangrijk vindt. Je kan als deelnemer kiezen of je liever alleen de eerste week meedoet en je aan één thema werkt of dat je de volledige twee weken meedoet en aan twee thema’s werkt. De deelnemer dient op alle dagen dat die zich opgeeft aanwezig te zijn.

Thema’s

🌱Maak van oude kleding nieuwe kleding en zet je eigen MODEBEDRIJF op
🌱Maak een fussball-tafel of flipperkast in een SPELLENBEDRIJF
🌱Ontdek hoe je lekker gezond eten kan maken in een CATERINGBEDRIJF
🌱Maak je eigen muziek over wat jij belangrijk vindt in een BEATS PRODUCTIEBEDRIJF

Programma voor leerlingen uit klas 4 t/m 6

Op een eerlijke manier je geld verdienen, dat wil iedereen toch? En hoe tof zou het zijn als je met je baan de wereld een stukje mooier maakt door bijvoorbeeld eenzaamheid onder jongeren te bestrijden? Maar waar begin je? Bij ImpactZomer020! Hier leren deelnemers namelijk wat ondernemerschap is en zetten een denkbeeldig bedrijf op. Je kan zelf kiezen of je liever alleen de eerste week meedoet of de volledige twee weken. Als je één week meedoet ontwerp je in grote lijnen jouw product of dienst. Ook zet je grotendeels jouw fictieve bedrijf op. Als je twee weken meedoet ga je je product of dienst testen in je omgeving en zo nóg beter maken. De deelnemer dient op alle dagen dat die zich opgeeft aanwezig te zijn.

Klik hier om je aan te melden via het inschrijfformulier. Let op: elke deelnemer dient toestemming te hebben van een ouder of verzorger. Mocht je problemen hebben met het invullen van dit formulier, mail dan naar ImpactZomer020@fawakaondernemersschool.nl en dan helpen wij met de inschrijving.

Heb je nog vragen? Bel of app dan naar Fawaka Ondernemersschool op 06-49218209 of mail naar ImpactZomer020@fawakaondernemersschool.nl.

Dit zomerprogramma wordt u aangeboden door het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen en de Gemeente Amsterdam.