Lifesocks

Kleurrijk ontworpen sokken met een verhaal 

Wat hebben olifanten en chocolade met elkaar te maken? Het lijkt in eerste instantie een wat opmerkelijke combinatie, maar niet volgens de kinderen in Choco ondernemers! In Choco ondernemers zetten kinderen fictief hun eigen fairtrade chocolademerk op. Kinderen van de basisschool kunnen dit programma volgen bij Fawaka Ondernemersschool. Door hun eigen fairtrade chocolade merk te ontwikkelen en dit te verkopen, leren zij wat hier allemaal achter schuil gaat. Onderdeel hiervan is ook het maken van hun eigen wikkel voor de chocoladereep. En daaruit is dit design voortgekomen: met een olifant en cacaovrucht. Fawaka Ondernemersschool en LifeSocks hebben de handen ineen geslagen om dit om te zetten naar een heus sokken ontwerp! Bij aankoop van de sokken doneert LifeSocks een deel van de opbrengst naar vakantiescholen voor kinderen uit gezinnen met weinig leefgeld.

Wat is de kracht van een ondernemende houding? En wat kun je bereiken wanneer je in jezelf gelooft? Fawaka Ondernemersschool is een sociale onderneming en biedt activiteiten om kinderen en jongeren op een speelse en positieve manier te laten ervaren wat duurzaam ondernemen kan zijn. Ze zijn ervan overtuigd dat ondernemen een goede manier is om te leren doorzetten, beslissen, aanpakken en aanpassen.

Om de grote ecologische en maatschappelijke uitdagingen waar wij als land en wereld voor staan het hoofd te kunnen bieden, is het volgens Fawaka van groot belang dat de jonge generatie duurzaam en inclusief onderwijs gekoppeld aan ondernemend gedrag wordt geboden. Dit vormt de basis voor iedere jonge wereldburger. Om deze missie te kunnen behalen werken we graag samen met LifeSocks! 

LifeSocks is het sokkenmerk dat zich inzet voor de maatschappij. Alle sokken worden ontworpen voor een goed doel en 10% van het aankoopbedrag gaat naar dit doel. Voor Fawaka is er één sok ontworpen in roze en groen, verwijzend naar de kleuren van hun logo. 

Thiëmo Heilbron, Oprichter van Fawaka Ondernemersschool: ‘Sinds de eerste Choco Ondernemers zomerschool in 2014 zoekt Fawaka Ondernemersschool altijd naar manieren om de creativiteit van kinderen in het zonnetje te zetten. Samen met LifeSocks doen we dat op een leuke en tastbare manier. Met de bijdrage die we hiermee ontvangen gaan we terug naar onze roots, hoe het allemaal begon: zomerscholen voor kinderen in gezinnen met weinig leefgeld organiseren.’

Oprichter van LifeSocks, Bart Koomen, kan zich volledig vinden in Fawaka’s missie: ‘Fawaka Ondernemersschool biedt kinderen kansen en inspireert hen zichzelf te ontwikkelen tot mensen die het beste uit het leven halen. Dit is precies wat ik voor mij zie met LifeSocks en ik werk graag samen aan een mooiere, duurzame wereld!’

Koop jouw paar Fawaka LifeSocks via lifesocks.nl en draag eraan bij dat meer kinderen mee kunnen doen aan de vakantiescholen, waar onverwachte ontmoetingen ontstaan en met z’n allen wordt gewerkt aan een duurzame generatie.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram