Geef jouw school op voor BuurtBizKids!

Bij Fawaka Ondernemersschool leren kinderen ondernemen met oog voor de wereld en de mensen met wie ze die delen. Daarbij focussen we ons op kinderen die moeilijk toegang hebben tot innovatieve educatieve programma’s. Want álle kinderen moeten mee kunnen doen, ongeacht de wijk waarin ze opgroeien, hun achtergrond of hun manier van leren.

In het lesprogramma BuurtBizKids verkennen kinderen hun eigen wijk en gaan ze op zoek naar iets wat beter kan. Ligt er bijvoorbeeld veel afval in de speeltuin? Of is er niet genoeg te doen in de buurt? Als echte ondernemers bedenken ze hiervoor oplossingen. Experts leren de kinderen alles over sociaal ondernemen en het maken van een bedrijfsplan. Uiteindelijk presenteren ze hun plannen tijdens de Impact Markt aan de gemeente en de buurt. Door de BuurtBizKids worden de wijk én de buurtbewoners geholpen!

Nu heeft de Ondernemersschool een pitch gewonnen, waardoor er subsidie is om te starten met pilots in Amsterdam. Hierdoor kan het programma voor een sterk gereduceerd tarief aangeboden worden! Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Meld je school snel aan! Mail naar hugo@fawakaondernemersschool.nl.

Het programma kan aangeboden worden als naschools, binnenschools of vakantieprogramma.