nieuws

Kijkje in de keuken - Laterna Magica

di 16 jan 2024

Het kijkje in de keuken is vandaag bij IKC Laterna Magica in IJburg in Amsterdam. Fawaka Ondernemersschool geeft daar gedurende het gehele schooljaar les aan onder andere groep 3, 4 en 5. We zijn het schooljaar gestart met Choco Ondernemers, Mode Ondernemers en Fit Bizkids. In de tweede helft van het schooljaar gaan we onder andere nog Gamehal, Upcycle Ondernemers, Boerderij Ondernemers en Winkel Voor Mens en Aarde doen. Druk programma dus!

We spreken met Manon Smeets, coach bij Laterna Magica over het Fawaka programma; “We vinden het een heel mooi programma dat echt iets toevoegt en we niet zelf doen. Het inzetten van Fawaka is ook praktisch, het biedt ons coaches de kans om de kinderen aan het werk te zetten.” 

Wat valt je op de bij de kinderen? “Ze zijn enthousiast over de onderwerpen en de manier waarop ze actief bezig zijn en leren. De lessen waren verdeeld over bijna de hele schooldag en we hoorden regelmatig dat de kinderen in de pauze wilden doorwerken, dat vind ik een mooi teken dat het echt bij ze leeft en dat ze gemotiveerd waren. Ze waren ook maar wat trots op het resultaat!” De leerlingen hebben het afgelopen half jaar gekookt, wikkels gemaakt voor chocoladerepen en maakten toffe nieuwe kleding van afgedankte kleding. Dit alles verkochten en toonden ze op verschillende eindmarkten. 

Manon vertelt verder “De Fawaka-docenten zijn superfijne mensen, het klikte heel goed en dat voelde heel fijn, ze zaten op dezelfde golflengte als mijn collega’s en ik. We hadden het gevoel dat ze echt deel uitmaakten van ons team.” 

 Voor langdurige trajecten kijken we altijd goed welke van de Fawaka-docenten passen bij jouw school. We spreken door hoe jullie werken en wat jullie verwachtingen zijn.

We kijken uit naar de eindmarkten voor de volgende programma’s!

Wil jij ook een actief programma dat complementair is aan jullie curriculum? Mail of bel en vraag naar Emmy! / 06 4921 8209

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram