nieuws

Ontmoet de Fawaka docenten - Jennifer

di 17 okt 2023

Vandaag ontmoeten we Jennifer Schmidt. Jennifer geeft sinds januari 2022 les voor Fawaka, daarnaast heeft zij een achtergrond als pedagoog in de Geestelijke Gezondheidszorg, Jeugdzorg en Gehandicaptenzorg. Jennifer over haar werk; “Inmiddels heb ik als Pedagoog bijna 20 jaar ervaring in het werken met mensen. Ik haal voldoening uit het samen leren, omdat leren mijn inziens een wederkerig proces is. Sinds 5 jaar ben ik werkzaam als zelfstandig Relatiecoach. In mijn werk focus ik op de persoon in relatie tot de ander. Mijn werk sluit mooi aan in het onderwijs, omdat het kind in deze levensfase volop in ontwikkeling is. Ik maak de leerlingen bewust van hun gedrag en de invloed daarvan op hun omgeving én tegelijkertijd van hun kwaliteiten. Dit resulteert in een goede basis in hun ontwikkeling.”

We vroegen waarom Jennifer het belangrijk vindt om les te geven voor Fawaka Ondernemersschool; “Fawaka stimuleert kinderen op creatieve wijze in de ontwikkeling". Kinderen kunnen zich samen al lerende in hun sociale omgeving ontwikkelen door vaardigheden op te doen waar zij hun verdere leven profijt van hebben. Een visie die perfect aansluit op mijn visie als pedagoog. Naast de kennis die kinderen op school opdoen, vind ik het van belang dat er aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling van het zelfbeeld, eigen verantwoordelijkheid en het ontdekken van de talenten en kwaliteiten. Dit zijn thema´s waar Fawaka voor staat en integreert in de programma´s. "In samenwerking met Fawaka kan ik op een speelse, creatieve en laagdrempelige manier deel uitmaken van de vorming van onze toekomstige burgers/volwassenen.”

Heb je een voorbeeld van hoe jij impact had op een leerling? “Wat mij bij is gebleven, zijn de leerlingen die uit hun schulp kruipen. Die zie ik groeien in zelfvertrouwen en in het nemen van initiatief. Die leerlingen die in het begin zichzelf op de achtergrond hielden en aan het einde van het programma er durven te staan."

"Er was een verlegen leerling die geen presentatie durfde te geven voor de klas uit angst voor commentaar of gelach. Uitgerekend deze leerling werd de directrice van het bedrijf. De leerlingen vormen namelijk met z'n vieren of vijven een ´echt´ bedrijf. In eerste instantie vond ze het erg spannend om het voortouw te nemen. Iedere les mocht zij benoemen wat er goed ging of zichzelf een compliment geven. Na een maand werd goed zichtbaar hoe zij in het bedrijfje haar stem steeds meer liet horen. Aan het eind van het programma stond zij er voor de presentatie van het bedrijf met een zelfverzekerde houding, helder stemgeluid en een goede uitleg over het bedrijf. Gezamenlijk had haar bedrijf, onder leiding van haarzelf, een mooie samenwerking en resultaat neergezet. Het mooiste moment was dat ze van haar medeleerlingen te horen kreeg welke kwaliteiten en talenten zij in de samenwerking hadden gezien. Op dat moment keken de leerling en ik elkaar aan, waarop ik zei: ‘Ik zei toch dat je het kan. Wees trots op jezelf!’ Ze glimlachte…”

Wat een prachtig voorbeeld. Wij zijn er enorm trots op dat we met zulke bevlogen mensen als Jennifer mogen werken!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram