nieuws

Ontmoet de Fawaka docenten - Robbert

ma 06 nov 2023

Vandaag ontmoeten we Robbert van den Nieuwenhof. Robbert geeft al sinds januari 2022 les bij Fawaka. Robbert is een alleskunner en geeft van de kleuters tot en met tieners les! Zo heeft hij ook één van onze eerste CREATE programma's mee-ontwikkeld en gegeven. CREATE is een programma voor nieuwkomers op de bovenbouw van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Ook Robbert vroegen wij waarom hij het belangrijk vindt om les te geven voor Fawaka Ondernemersschool.

“Lesgeven voor Fawaka vind ik belangrijk omdat we kinderen op een speelse manier dingen leren die ik zelf achteraf gezien graag had willen leren op die leeftijd. Namelijk dat er maar één aarde is en het daar niet zo goed mee gaat. Dat veel dingen oneerlijk verdeeld zijn. Maar, het belangrijkste vind ik dat we ze leren dat we niet neerslachtig worden maar dat we er juist wat aan kunnen doen! Kinderen staan vaak nog helemaal open en zijn daardoor nog vaak vatbaar voor wat er mis is in de wereld én hoe we dit op creatieve en speelse manieren zouden kunnen aanpakken. Dit levert de mooiste inzichten, resultaten en ondernemingen op. Dat geeft erg veel energie.”

Wat is bijgebleven van alle Fawaka lessen die je gegeven hebt?

“Vorig jaar gaf ik dagonderwijs aan een groep 6. Dat betekent dat ik een heel schooljaar één dag in de week hun meester was. In die klas zat een meisje dat vrij onzeker was en presenteren echt heel spannend vond. Nu is presenteren één van de ondernemersvaardigheden die we bij Fawaka leren, dus gedurende het jaar zijn we daar veel mee bezig geweest en zag je haar meer en meer comfortabel worden met voor een groep staan. Het einde van het schooljaar hebben we afgesloten met de opvoering van zelfgeschreven liedjes met zelfgemaakte beats. Dit meisje voerde haar liedje over racisme voor alle ouders en juffen met zo veel zelfvertrouwen op! Het was erg mooi en ontroerend om mee te maken.”

Alweer een mooi voorbeeld van het belang van het opbouwen van zelfverzekerdheid en wat voor moois er dan gaat bloeien! Dankjewel Robbert dat je dag in dag uit de kids op een speelse manier inspireert.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram