nieuws

Ontmoet de Fawaka docenten - Andy

di 03 okt 2023

In de komende tijd zullen we steeds een Fawaka docent voorstellen. De allereerste docent die we voorstellen: Andy Fernandes.

We spraken Andy tijdens de Nationale Onderwijsweek (van 2 tot en met 6 oktober). Het thema van de Nationale Onderwijs is "de taal van het hart".

Andy, wat is de taal van jouw hart?

“Mijn hart spreekt de taal van ‘hoe ik behandeld zou willen worden, zou wil ik ook met iemand anders omgaan’. Dat probeer ik ook aan de kinderen mee te geven.”

Waarom vind je het belangrijk om voor Fawaka Ondernemersschool te werken?

“Ik vind het tof om iets anders dan de reguliere leerstof te verzorgen aan de kinderen. Het is zo mooi om hun reactie te zien op dingen die door ons als normaal ervaren worden. Plus wat wij ze leren werkt door in vele generaties. Ook hun ouders worden betrokken in de lessen over duurzaamheid en hergebruik, want ze gaan thuis erover vertellen. Er wordt vaak ook door de kids gevraagd waar ik vandaan kom en dan is het mooi te zien dat Surinaamse kinderen zich terugzien in mij en de andere kinderen heel geïnteresseerd luisteren als ik dan iets over mijn achtergrond vertel. Zelf ga ik ook extra opletten op wat ik koop, of het nodig is enzovoorts.”

Andy, we zijn supertrots dat jij samen met ons kinderen leert over duurzaam ondernemerschap!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram