nieuws

Themaweek Duurzaam Ondernemen op de Parkschool

ma 27 mei 2019

Wat een bijzonder project hebben we achter de rug! De Parkschool in Utrecht stond een hele week in het teken van duurzaam ondernemen. Alle groepen volgden verschillende Fawaka Ondernemersschool programma’s en waren de hele week bezig om duurzame producten te maken. Deze verkochten ze op het spectaculaire eindevenement waarbij er geld werd opgehaald voor een nieuw groen schoolplein. Onze stagiair Darnell was erbij en doet verslag!

De kinderen uit groep 8 openden het duurzaamheidsfestival met een rap met een duurzame boodschap op een zelfgemaakte beat. Het was mooi om te zien dat de kinderen heel goed hadden nagedacht over de tekst, zo rapten ze: “Kinderen die werken voor al die dure merken. Duurzaamheid is moeilijkheid, is schoonheid, is beterheid, dus ga ervoor en sta ervoor!”. Hierna beklom groep 3 en 4 het podium voor een fair fashion modeshow van de kleding die ze zelf hadden gemaakt van afgedankte kleding.

Groep 3 en 4 showen hun zelfgemaakte duurzame kleding.

De kleuters waren ondertussen druk aan de slag met het bakken van biologische pannenkoeken, zij hadden het programma Winkel voor Mens en Aarde gevolgd en geleerd waar de ingrediënten van een pannenkoek vandaan komen. De Robo Ondernemers van groep 7 showden al hun slimme lampen van restmateriaal, deze waren allemaal al gereserveerd dus waren helaas niet meer te koop! De toffe muziekinstrumenten van de Upcycle Ondernemers van groep 5 en 6 daarentegen wel, maar het duurde niet lang voordat ook zij uitverkocht waren. Het was een groot succes!

De slimme lampen van de Robo Ondernemers

Een van de leukste dingen is om de vrolijke gezichten van de kinderen te zien wanneer iemand hun spulletjes koopt. Ook het begrip dat de kinderen hebben gekregen van wat duurzaamheid inhoudt, en het gemak waarmee zelfs de kleuters dit konden uitleggen aan de bezoekers was fantastisch om mee te maken.

We zijn heel trots op dit project en op alle duurzame ondernemers van de Parkschool!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram