Zwerfafvallessen

Hoe kunnen we jongeren inspireren om met plezier de stad schoon te houden? Dat vroeg de gemeente Amsterdam zich ook af. Vandaar dat ze bij ons aanklopte! Wij weten dat het allemaal begint bij bewustwording. In onze lessen over zwerfafval leren we de leerlingen dan ook over de reis die een plastic verpakking maakt nadat die in de prullenbak, of nog erger; op straat, is belandt. Wat is de rol van de gemeente qua afvalverwerking? Welke goede initiatieven zijn er al die creatief omgaan met plastic afval? Ook dat leren we ze in dit programma.

Tevens gaan de leerlingen ook zelf zwerfvuil prikken en een plan bedenken om hun wijk schoon te houden.

We hebben dit mooie lesprogramma afgelopen december al gegeven op Amsterdamse Mavo, Over ‘t IJ en Altra. In april van dit jaar gaan we dit lesprogramma draaien op middelbare school Hogelant. We hebben er zin in!

Ook interesse in een les over zwerfafval, neem contact met ons op.