Pilot VMBO Techniek

Voor het Ministerie van OCW gaan wij aan de slag om meer leerlingen in het VMBO richting technische profielen te krijgen! Fawaka Ondernemersschool is vier programma’s aan het ontwikkelen voor basisscholen en VMBO’s. We combineren ons Ondernemersschool concept, waarin kinderen duurzame bedrijfjes beginnen, met technische onderwerpen.

Bron foto: Sterk Techniek Onderwijs

Deze vier programma’s bieden wij aan:

Techniek Ondernemers
Leerlingen gaan de uitdaging aan om toffe bewegende constructies van restmateriaal te maken.

Robo Ondernemers
Leerlingen gaan de uitdaging aan om hun eigen robots te programmeren en te bouwen. Deze robots pakken een sociale uitdaging aan, zoals eenzaamheid bij ouderen.

Videomakers
Bij Videomakers starten leerlingen een eigen productiebedrijf. Zij maken een video met een sociale boodschap.

Elektro Ondernemers
Tijdens Elektro Ondernemers ontdekken leerlingen hoe elektriciteit werkt en beginnen een bedrijf waarmee ze elektrotechnische producten gaan bouwen.

In januari 2020 starten de eerste pilots van deze programma’s. Wil jouw school een techniekprogramma aanbieden of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Marieke Bodenstaff, projectleider techniek programma’s, via marieke@fawakaondernemersschool.nl of 06-49218209.