projecten

Binnenschools project

Onze programma's kunnen op verschillende manieren worden ingezet op uw school.

Twee veel voorkomende varianten zijn:

- Dagonderwijs

- Binnenschoolse projecten

Bij Dagonderwijs komt onze docent een hele schooldag een klas draaien, met de Fawaka inhoud, die gekoppeld is aan de kerndoelen primair onderwijs. Dit wordt bijvoorbeeld ingezet om kleine vacatures (0.2FTE) te vullen. Dit heeft een langdurig karakter, bijvoorbeeld een heel schooljaar een vaste dag.

Bij Binnenschoolse projecten komt onze docent een dagdeel of een hele schooldag, waarbij deze verschillende groepen kan draaien op een dag, met de Fawaka inhoud, die gekoppeld is aan de kerndoelen primair onderwijs. Dit wordt bijvoorbeeld ingezet in het kader van werkdrukverlaging. Deze projecten lopen bijvoorbeeld van vakantie tot vakantie.

hieronder een voorbeeld programma

Islamitische Basisschool Al Yaqoet

Bij de IBS Al Yaqoet geven onze vakdocenten het hele schooljaar ‘21-’22 diverse programma’s aan verschillende groepen. Elke groep heeft om de twee weken een les en neemt deel aan totaal twee programma’s.

Voorbeeldrooster

Week 1Week 2
Groep 5 Ma 9:20 - 10:50Groep 7 Ma 9:20 - 10:50
Groep 5/6 Ma 11:20 - 12:50Groep 8a Ma 11:20 - 12:50
Groep 6 Ma 13:20 - 14:50Groep 8b Ma 13:20 - 14:50

“Van de leerlingen heb ik te horen gekregen dat ze de lessen leuk ervaren. Ze geven aan dat ze het leuk vinden om met de handen bezig te zijn en aan de slag te gaan met echte materialen. Eén leerling gaf aan dat ze eigenlijk niet aan het leren zijn, waarop de andere vertelde wat zij die les geleerd had. Dus we kwamen tot de conclusie dat ze wel degelijk aan het leren zijn.”

-Leerkracht

“De lessen gaan tot nu toe goed en zijn leuk. Wat erg leuk was om te doen was om een pitch te geven over je zelfbedachte game. Ik vind het goed dat het geld dat we krijgen met onze spellen naar een goed doel gaat.”

- Leerling